nedeľa 2. januára 2011

Brian Tracy

Je jednou z popredných amerických autorít v rozvoji ľudského potenciálu a osobnej aktivity. Na svojom konte má 49 kníh a jeho motivačnými tréningami prešli štyri milióny ľudí.

Brian Tracy sa viac ako 30 rokov vzdeláva v oblastiach ako je ekonomika, psychológia, filozofia a história. Divákov inšpiruje k špičkovým výkonom a jedinečným spôsobom ich nasmeruje za úspechom. Ako upozorňuje: "Priemerný zamestnanec pracuje na 5% svojich schopností a možností. To znamená, že spoločnosti vyhadzujú ročne milióny eur. Naučte ich zvýšiť ich výkon naplno. Motivácia je pravidlo pre produktivitu zamestnancov. Bez nej neprebieha nič správne a na čas. Pravda je, že vy, lídri, máte silu revitalizovať a obnoviť tie najslabšie tímy."

B. Tracy odišiel zo školy ešte pred jej absolvovaním a niekoľko rokov pracoval ako robotník. Potom dostal prácu na trempskej lodi a cestoval po svete osem rokov. Pravdepodobne navštívil viac ako 80 krajín na piatiach kontinentoch. Keďže si ďalej nevedel nájsťprácu ako robotník, vstúpil do predaja, kde sa spočiatku musel prebíjať. Rozhodol sa osloviť iného úspešného obchodníka a napodobňovať ho. Na konci toho roku získal status top predajcu. Po druhom roku bol vyhlásený za viceprezidenta a riadil už 95 ľudí. V tom čase mal len 25 rokov. Pred založením svojej spoločnosti bol Brian vedúci operačný riaditeľ 256 miliónovej vývojárskej spoločnosti. Vybudoval úspešnú kariéru v predaji a marketingu, investovaní, ako developer s nehnuteľnosťami, importér, distrubútor a manažérsky konzultant.